Позавчора форвард «Шахтаря» Чипріан Маріка (на знімку), підписавши контракт з чемпіоном бундесліги-2007 «Штутгартом», розлучився з донецьким клубом. Перш ніж залишити українську землю, румунський нападник подякував уболівальникам «гірників»:

Я пишаюся, що три з половиною роки захищав кольори донецького «Шахтаря». Але життя спортсменів мінливе. Мені важко розставатися з Донецьком. Це місто назавжди залишиться в моєму серці — тут я провів прекрасний період, тут у мене залишаються добрі друзі. Разом з «Шахтарем» я двічі завоював титул чемпіона України, одержав безцінний досвід виступів у змаганнях найвищого рівня і сформувався як професіонал. Завдяки «Шахтареві» мені випало зіграти проти серйозних суперників у Лізі чемпіонів і Кубку УЄФА. Донецький клуб дуже багато зробив для мене. Завдяки «гірникам» про моє ім’я дізналася футбольна Європа.

Та життя йде далі, і тепер я гравець німецького «Штутгарта». З цією командою моя доля пов’язана на найближчі чотири роки. Це серйозний клуб, він виграв останню першість бундесліги. Гра в ній — серйозний крок уперед у моїй професіональній кар’єрі.

Хотілося б сказати слова подяки керівництву клубу, Мірчі Луческу, моїм партнерам по команді. Окремо хочу подякувати президентові клубу Рінату Ахметову, котрий дуже багато зробив для мене. Щире спасибі вболівальникам «Шахтаря», ви були добрі до мене. Я їду з найтеплішими спогадами про Донецьк, «Шахтар» і його прихильників.