Співчуття від імені українського парламенту

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз направив телеграму співчуття Маршалку Сенату Республіки Польща пану Богдану Борусевичу, повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.

«З почуттям глибокого суму українські парламентарії сприйняли звістку про загибель польських прочан у жахливій автомобільній катастрофі, що сталася у Франції», — йдеться у телеграмі.

О. Мороз від імені Верховної Ради України попросив передати співчуття рідним та близьким загиблих.

Гарант Конституції найбільше порушує Основний Закон

Про це свідчать результати соціологічного опитування Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка і Центру «Соціальний моніторинг», оприлюднені під час прес-конференції в Києві.

За словами голови правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольги Балакірєвої, 34,1% респондентів вважають, що Президент України незаконним розпуском парламенту та іншими своїми діями порушує Конституцію України. При цьому 28,5% опитаних називають порушником Конституції Верховну Раду, 11,1% — уряд, 6,2% —опозицію. Однак, за даними соцопитування, 56,3% респондентів вважають, що порушення Конституції не загрожують їхній особистій безпеці і їхній родині. Водночас 40,8% опитаних впевнені, що порушення Конституції несе загрозу суверенітету й цілісності країни.

А політичні симпатії громадян України, згідно з опитуванням, на сьогодні розподіляються так: 43,3% опитаних довіряють Партії регіонів, 34% — БЮТ, 30,6% — блоку «Наша Україна», 29,4% — блоку «Народна самооборона», 25,9% — КПУ, 22,9% — СПУ.

Репрезентативне опитування населення методом індивідуального інтерв’ю проводилося за місцем проживання респондента з 10 по 18 липня 2007 року в 132 населених пунктах України. Усього було опитано 2014 респондентів.

У столиці підсвітять історичні будівлі

До Дня незалежності у Києві облаштують художнє освітлення багатьох архітектурно-історичних об’єктів. Як повідомили у прес-службі КМДА, до 24 серпня завершать капітальний ремонт меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років», де відновлять зовнішнє художньо-архітектурне освітлення. До цієї дати обіцяють виготовити й облаштувати ілюмінаційні конструкції на вулицях Грушевського та Інститутській. За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, профільні служби вже розробили концепцію художнього освітлення фасадів, пам’яток архітектури та інших споруд. Проект цієї концепції розглянуть на розширеному засіданні колегії КМДА 27 липня, інформує УНІАН.