Про це в Тернополі заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, перебуваючи тут з робочою поїздкою західними областями. На його думку, такий розвиток подій стане можливим, коли ініціатори проведення дострокових парламентських виборів побачать, що ситуація складається не на їхню користь, і повернуться у парламент.

Дострокові вибори політичної кризи не вирішать, переконаний Адам Мартинюк. Вони можуть тільки загострити ситуацію. Якщо, приміром, окремим політичним силам не сподобається результат виборів, і більше 150 депутатів знову складуть присягу, доведеться робити нові вибори і так до безкінечності... Водночас Перший заступник Голови Верховної Ради прогнозує, що на можливих вересневих виборах КПУ набере більше голосів, ніж торік, у тому числі й на Тернопільщині. Адам Мартинюк гостро розкритикував ідею формування двопалатного парламенту, назвавши її передвиборним ходом. На його думку, це може призвести до федералізації країни, передає наш власний кореспондент Любов ЛЕВИЦЬКА.

***

А на Волині цими вихідними Адам Мартинюк взяв участь в урочистостях з нагоди 63-ї річниці визволення регіону від фашистських загарбників. Зокрема, виступаючи на мітингу в Старій Вижівці, він відзначив, що з роками велич перемоги відчувається повніше і гостріше:

— Доки ветерани є серед нас, держава повинна оточити їх увагою, забезпечити достойну старість. Ми маємо зробити все, щоб у повному обсязі запрацював закон про дітей війни. І насамперед у тій частині, яка стосується збільшення пенсій на 30 відсотків.

На святкування у Старій Вижівці (на знімку) змогли прийти лише десять учасників Великої Вітчизняної війни. Адам Мартинюк зустрівся з усіма ними і на знак своєї пошани вручив кожному по двісті гривень, виділених з власної депутатської зарплати. Перший заступник Голови Верховної Ради оглянув експозицію місцевого краєзнавчого музею, ознайомився з виставкою творів народних майстрів, побував на фольклорному фестивалі «Мелодії і барви рідного краю».

Адам Мартинюк також побував на святкуваннях у селищі Ратне. Центральною його вулицею прошли учасники визволення району, ветерани війни, громадськість селища, молодь. А в парку, на мальовничому березі ріки Прип’ять, відбулося врочисте пошанування ветеранів війни, інформує наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.