Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 2-й тур.

«Таврія» — «Карпати». 2:1. 5 500 глядачів. Голи: Ідахор, 51, 80 — Кобин, 20.

«Зоря» — «Металіст». 3:2. 10 000. Воробей, 9, Бровкін, 26, Буневчевич, 89 — Валяєв, 52, Слюсар, 59. Вилучено Ганчаржика («Металіст», 82, два попередження).

«Кривбас» — «Металург» (Запоріжжя). 0:1. 2 800. Степаненко, 37.

«Харків» — «Дніпро». 1:2. 5 000. Березовчук, 62 —Рібейро, 17 (автогол), Назаренко, 64. Вилучено Шершуна («Дніпро», 58, удар суперника ліктем у боротьбі за м’яч).

«Нафтовик-Укрнафта» — «Шахтар». 0:3. 5 200. Левандовський, 52, Гладкий, 54, 62.

«Закарпаття» — «Ворскла». 0:0. 7 250. Нереалізований пенальті — Микуляк («Закарпаття», 89).

«Динамо» — «Арсенал». 2:2. Майкл, 35, 66 —Закарлюка, 43, Селезньов, 90+2.

Неабияке пожвавлення на трибунах динамівського стадіону викликала ворона, котра з перших хвилин матчу зручно вмостилася в карному майданчику арсенальців. Птаха виявилася не з лякливих. Динамівці атакували, а їй хоч би що. Затим вона пішла собі до бамперів, потім повернулася і стояла біля кутового прапорця. Під час перерви помандрувала на протилежну половину поля. Але передумала і знову повернулася до свого місця, де Реву вже змінив Шовковський. А коли пішла друга компенсована хвилина, ворона (кажуть, що вона живе на стадіоні, на даху будинку, де міститься фан-клуб), зникла. Либонь, знала, що її улюблене «Динамо» пропустить м’яча і дозволить суперникові уникнути поразки.

Отже, двічі ведучи в рахунку по ходу поєдинку, динамівці за тридцять секунд до фінального свистка випустили з рук заслужену перемогу. Адже протягом матчу, особливо його другої половини, чемпіони мали помітну перевагу. Хоча футболісти «Арсеналу» досить ефективно застосували проти біло-синіх успішну гру на контратаках. І це не дивно, бо кому, як не старому динамівському «вовкові» — нинішньому наставникові «канонірів» Олександрові Заварову, не знати кухню клубу, в якому він провів найкращі роки своєї ігрової кар’єри.

У стартовому складі господарів вийшло одразу п’ятеро бразильців. А для одного з них — Майкла — цей матч став шикарним дебютом на динамівській арені. Новобранець (повне ім’я — Мішель Андерсон Парейра да Сілва) у стилі свого тезка — знаменитого данського письменника — «написав» два просто казкові голи. Особливо яскравим було друге влучення: п’яткою під поперечину. А ще Майкл, з’ясувалося, не тільки технічний, а й доволі працьовитий і моторний футболіст. І головне, не маючи богатирської статури, — хлопець з бійцівським характером. Дай Боже, щоб бразилець і надалі не втрачав узятого темпу.

Красиві м’ячі забили і футболісти «Арсеналу». Потужно метрів з дванадцяти пробив Закарлюка — після помилки Гусєва. А під завісу матчу Селезньов ефектно через себе вразив ціль.

Безвиграшну серію, що тривала сім зустрічей, перервав «Шахтар», здобувши переконливу перемогу над охтирцями. Хоча слід віддати належне «нафтовикам», котрі протягом першого тайму грамотно й упевнено оборонялися, зводячи нанівець усі намагання «гірників».

По дві перемоги здобули дніпряни і запоріжці. Вони й очолюють турнірну таблицю. Однак героям старту доведеться докласти чимало зусиль, щоб утриматися на місцях, котрі посідають. У потилицю їм дихає «Шахтар». Та й «Динамо», немає сумніву, в середині турнірної таблиці відсиджуватися не збирається. Команда, як сказав Анатолій Дем’яненко, серйозно готується до виступу на євроарені. І в цьому зв’язку тренерському штабові, напевно, варто більше зосередитись на зміцненні захисту. От і в матчі з «канонірами» обидва м’ячі «привезли» собі саме динамівські оборонці.

Можливо, коли до складу по-справжньому ввіллються посланці з Франції Ісмаель Бангура та Папе Діакате, хорват Томислав Бушич, відновляться Айїла Юссуф, Бадр Ель Каддурі та Артем Мілевський, повернеться зі збірної Узбекистану Максим Шацьких, ось тоді гра «Динамо» стане потужнішою і набуде доконаніших командних рис.

На знімку: той самий бразилець Майкл, котрий забив два м’ячі «Арсеналові».

Фото Павла КУБАНОВА.