До першого квітня підвальні приміщення всіх багатоповерхівок Тернополя мають почистити від різного мотлоху. Займаються цим комунальники, але не відмовляються вони і від допомоги мешканців.
Щодня вивозиться кілька вантажівок непотребу. Рятувальники стверджують, що підвали цілком придатні для переховування у разі загрози воєнних дій. Вони також рекомендують заздалегідь подбати про формування «тривожної» валізи: документи, речі першої необхідності, медикаменти, вода тощо. Вона має бути напоготові у кожного.
На захисні споруди, як показала перевірка, особливо розраховувати не доводиться. З перевірених 263-х в області до укриття населення готові лише чотири, 165 — умовно готові, зовсім не готові — 94. До кінця березня мають на меті перевірити усі 544 бомбосховища та укриття. Між тим, депутати Тернопільської міської ради на останній сесії виділили додатково понад мільйон гривень на проведення заходів оборони та безпеки. Йдеться, зокрема, про ремонт бомбосховищ та укриттів, закупівлю сучасного обладнання для рятувальників, засобів індивідуального захисту, облаштування блокпостів.

Тернопільська область.