У Полтаві урочисто відкрили благодійну виставку-продаж робіт місцевих художників на підтримку народжених у 2010-2014 роках дітей загиблих учасників АТО.
Влаштували її у духовно-культурному центрі імені Паїсія Величковського, розташованому в Свято-Успенському кафедральному соборі УПЦ Київського патріархату. Саме в цьому храмі знаходиться штаб-квартира найавторитетнішої волонтерської організації обласного центру — Полтавського батальйону небайдужих. Звідси постійно вирушають автомобілі з найнеобхіднішим для наших воїнів. Тут також відспівують героїв-земляків, які повертаються додому в домовинах...
Тож фундатори центру й активісти батальйону вирішили зібрати кошти для згаданих наймолодших «дітей війни». Акція почалася з попередньої виставки знаної місцевої художниці й педагога Наталії Сташкевич. Від продажу її робіт надійшло майже п’ять тисяч гривень. Як повідомив на відкритті другої експозиції керівник центру Сергій Козлов, усі ці кошти передадуть двом неповним родинам із малюками, які з’явилися на світ минулого року.
Водночас від реалізації картин, представлених на другій виставці, організатори сподіваються зібрати ще більше коштів. Адже цього разу презентовано понад півсотні робіт маститих і молодих полтавських митців, експозиція постійно поповнюється новими творами. Зрештою, навіть нічого не купуючи, відвідувачі опускають свої гроші у встановлену поруч із картинами скриньку для пожертв.
 

 

На відкритті виставки соло на флейті виконала студентка Полтавського музичного училища Наталія Данець.


Фото Василя НЕЇЖМАКА.