Футбол. Останнім часом у пресі з’явилося багато інформації про ситуацію, що склалася навколо півоборонця «гірників» Франселіно Матузалема. Офіційний сайт іспанської «Сарагоси» оголосив про підписання контракту з ним терміном на три роки. Крапки над «і» в цьому питанні розставив генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін. Відповідаючи на запитання прес-служби донецького клубу, він сказав:

— Залишається констатувати те, що Матузалем підписав трирічний контракт із «Сарагосою». Наскільки я знаю, відбулася презентація футболіста. З нашого боку зроблено все можливе з точки зору цивілізованих взаємовідносин. Намагалися вийти з футболістом на зв’язок, тривалий час вели перемовини з його агентом. Нам він давав одну інформацію, а насправді вів позалаштункові ігри. Та це вже в минулому. Я розмовляв з агентом Матузалема і сказав, що наша наступна зустріч відбудеться в суді.

Тепер усі стосунки переходять у юридичну площину. Ми сформували групу найсильніших юристів. Вони вважаються найкращими в Європі. Один із них переймався найскладнішими питаннями в мадридському «Реалі» і каталонській «Барселоні», інший є деканом спортивного факультету університету Барселони. Він виграв кілька справ і для нас. Навіть таких, що ми вважали програшними.

Якщо ви запитаєте про наші подальші дії, то вони будуть такі: ми надішлемо листа до «Сарагоси», привітаємо іспанський клуб із придбанням чудового гравця, визнаного найкращим футболістом України минулого сезону. До того листа ми долучимо рахунок на 25 мільйонів євро. Якщо протягом трьох днів цей рахунок не сплатять, тоді ми звернемося до ФІФА. Ось така наша стратегія на найближчі три дні.