У миколаївській міській бібліотеці імені М. Кропивницького відбулася презентація книги «Под крылом — линия фронта». У ній зібрані спогади учасників грізних подій Великої Вітчизняної війни, бойових льотчиків, які нині проживають у Миколаєві. Ідея книги та її літературна обробка належить Павлу Анікєєву — інженеру-конструктору ДП «Заря»— «Машпроект». А її видання стало можливим завдяки допомозі і підтримці народного депутата України, голови обласної організації Партії регіонів Миколи Круглова. Представив видання його колега по парламенту Володимир Фалько.

Під час презентації книги відбулася відверта розмова про особливості сьогоднішнього сприйняття тієї війни, про небезпечне прагнення переінакшити історію, підігнати її за допомогою сумнівних трактувань під одномоментні ідеологічні завдання. «Мої батьки теж пройшли дорогами війни, — поділився спогадами народний депутат України Володимир Фалько. — Дід, Бельчик Василь Терентійович, загинув під Сталінградом. Про гіркоту втрат багато хто знає з похоронок. Ці вісники трагедії отримали мільйони родин. Але завжди жевріла надія: може, помилка? І продовжували чекати. Чекали завжди, чекають і зараз. Велика Вітчизняна війна об’єднала всі народи, розбудила в людях небувалий патріотизм і любов до батьківщини. Зараз наше суспільство і політики в пошуках об’єднуючої сили й ідеї. І не дай нам Боже, щоб у нашій країні, у нашому суспільстві патріотизм піднімався війнами і трагедіями. Нас повинні об’єднувати тільки ідеї єдності, розуміння, миру, добра і любові».

Збірник спогадів «Под крылом — линия фронта» вийшов накладом 300 примірників. Видання буде спрямовано безплатно в школи, бібліотеки, організації ветеранів, молодіжні й інші громадські організації області.

Миколаїв.