Харківський сюрприз

Чемпіонат країни. Вища ліга. 1-й тур.

«Чорноморець» (Одеса) — «Харків». 0:1. 4 000 глядачів. Гол: Гунчак, 84.

Завершальний матч туру виявився доволі захопливим. Звичайно, господарі, вдало розпочавши розіграш турніру Інтертото, прагнули порадувати своїх прихильників і в стартовому матчі чемпіонату. Либонь, сподівався на перемогу і новий тренер «Чорноморця» Віталій Шевченко. Проте сталося не так, як хотілося.

У динамівців поповнення

Як повідомив сайт ФК «Динамо» (Київ), ще одним новачком клубу став оборонець збірної Сенегалу Папа Діакате. Колишній лідер оборони французького «Нансі» позавчора підписав з чемпіоном України контракт на чотири роки. Він народився 21 червня 1984 року. Його зріст 184 см, вага 78 кг. За «Нансі» провів 141 матч, забив три м’ячі. Гравець національної збірної Сенегалу.

У Діакате подвійне громадянство — французьке та сенегальське. 23-річний універсал починав грати на батьківщині за клуб «Куакам». Потім перебрався до Франції, де виступав за «Нансі».

У Лукареллі — дві дев’ятки

За інформацією прес-служби ФК «Шахтаря», вчора знакова подія сталася і в їхньому клубі. У прес-центрі РСК «Олімпійський» журналістам і вболівальникам представили найзорянішого новачка за всю історію клубу — Крістіано Лукареллі. Футболку з номером 99 йому вручив тренер «гірників» Мірча Луческу.

Найуспішнішу частину своєї кар’єри італійський форвард Крістіано Лукареллі провів у складі команди свого рідного міста, звідки й перейшов до «Шахтаря». Цікаво, що Крістіано став гравцем «Ліворно» лише в 28 років. Тоді він понизився в класі й погодився виступати в Серії В заради рідного клубу. На рахунку Лукареллі 92 м’ячі за чотири сезони, проведені в «Ліворно».

У Серії А Лукареллі зіграв 246 матчів, забив 105 м’ячів. Минулого сезону із 20 м’ячами став другим бомбардиром італійського чемпіонату. Він — найкращий бомбардир Серії А сезону 2004—2005 (24 м’ячі). За збірну Італії провів чотири матчі (1 м’яч).