Таке переконання висловила лідерка БЮТу Юлія Тимошенко вчора на прес-конференції. Тому в нашій країні необхідні стратегічні зміни. А першим кроком на шляху до покращення ситуації має стати прийняття нової Конституції, вважає Юлія Тимошенко.

Чинний варіант Основного Закону, каже політична лідерка, має сім вад. Він пропагує двовладдя (нині Президент і Прем’єр-міністр мають сумісні функції), керівники країни можуть діяти безконтрольно, а притягнути їх до відповідальності неможливо. Згідно з теперішньою Конституцією, опозиція не має жодних прав, щоб контролювати владу, а судді повністю залежні від усіх гілок влади. Крім того, політична сила, яка віднайде 300 голосів у парламенті, може повністю узурпувати владу. Але найголовнішою вадою Юлія Тимошенко назвала повну відстороненість народу від процесу керування країною, бо процедура проведення референдуму така складна, що прості люди не зможуть подолати всі юридичні перепони.

Головна умова для створення нової Конституції — повне утримання політиків від цього процесу, переконана лідерка БЮТу. Законотворенням мають займатися юристи, вважає вона. А остаточний варіант Основного Закону — підтримати народ.