Соломія Крушельницька у білій сукні з елементами вишивки (на знімку праворуч), на яку пішло 10 метрів тканини... Пані з композиції «Випадкова зустріч» (на знімку ліворуч, автор — відомий американський скульптор Стюарт Джонсон, це його єдина робота в Європі) вбрана, як Мавка: зелена сукня, на голові — віночок... Зелені та білі накидки з’явилися на пам’ятниках Тарасу Шевченку та Івану Франку...

Загалом шість скульптур у центрі Тернополя прикрасили до Зелених свят. Ініціатива належить активістам молодіжної громадської організації «Файне місто». Втілити її допомогли організатори етно-гастрономічного фестивалю «Галицька дефіляда», який відбувається в обласному центрі 6—8 червня. Найважче було з високими пам’ятниками, але з цим молоді люди впоралися.

Жителі Тернополя прикрашають не лише скульптури. У рамках фестивалю відбувається конкурс на найкраще оформлення балконів, тож багато з них — у вінках із зеленого листя, квітах, прапорах... Переможцеві замінять старий балкон на новий.

«Галицька дефіляда» обіцяє встановити кілька рекордів України. Зокрема, приготують 200-метровий шашлик, зварять 500 літрів зеленого борщу, спечуть торт у вигляді карти Тернопільщини площею понад 15 кв. метрів. Усі зібрані під час фестивалю кошти підуть на потреби батальйону «Тернопіль».

Фото автора.