Планується нова посада віце-прем’єра

В Україні планують створити орган виконавчої влади, що безпосередньо перейматиметься підготовкою до Євро—2012. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Віктора Януковича з міністром у справах сім`ї, молоді і спорту Віктором Коржем, повідомляє прес-служба Кабміну.

На зустрічі відзначалося, що буде створено урядовий комітет, який координуватиме підготовку до Євро—2012. Передбачається, що керівник утвореного органу матиме статус віце-прем’єр-міністра.

«Три місяці минуло з того часу, як Україна і Польща виграли тендер на право проведення чемпіонату Європи, але досі не створено оптимальної організаційної структури, котра забезпечила б підготовку до чемпіонату...

Україна повинна гідно підготуватися до Євро—2012 і провести футбольний континентальний форум на найвищому рівні. А для цього працювати потрібно вже сьогодні», — сказав Віктор Янукович.

Нагадаємо, що на потребі запровадження посади міністра з питань проведення Євро—2012 в Україні ще раніше наголошував президент ФФУ Григорій Суркіс.

Олімпійських ліцензій побільшало

Днями завершилися чемпіонати світу з вітрильного спорту та стрільби з лука, які стали черговим етапом у здобутті ліцензій на ігри XXІX Олімпіади в Пекіні.

Українські вітрильники вибороли ліцензії у класах RS: X та 49er. Володарями олімпійських перепусток стали Ольга Масловець та Максим Оберемко, а також екіпаж срібних призерів Олімпіади в Афінах у складі Родіона Луки та Георгія Леончука.

У стрільбі з лука чоловічу збірну України буде представлено на олімпійських змаганнях повним складом, при чому в індивідуальній і командній першості. Це право здобули Маркіян Івашко, Віктор Рубан та Павло Беккер. У жінок лише двом українкам вдалося потрапити до залікового списку володарів ліцензій — в Пекіні змагатимуться Тетяна Бережна та Вікторія Коваль.

Поповнити свої ліцензійні здобутки вітрильники та лучники зможуть відповідно на чемпіонаті світу та Європи у 2008 році.

«Сокіл» зіграє в Бєлгороді

Хокей. З 4 по 7 вересня пройде передсезонний турнір «Кубок Білогор’я», повідомляє офіційний сайт ХК «Бєлгород». Планується, що в турнірі, крім господарів, візьмуть участь ХК «Дмітров», воскресенський «Хімік» і київський «Сокіл».

Найсильніший — киянин

Шахи. Киянин Володимир Баклан виграв міжнародний опен-турнір «XІІІ Memorіal Jorge Alvarez», що проходив в іспанському місті Ехідо. Наш співвітчизник набрав 7 очок із 9 можливих і на півпункту випередив відразу шістьох конкурентів, котрі поділили з другого по сьоме місця. Слідом за Бакланом (завдяки кращим додатковим показникам) фінішував ще один киянин — Георгій Тимошенко.