Підготовка до зими й осінньо-польових робіт та підготовка бюджету 2008 року — пріоритети, якими уряд має нині перейматися. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Віктор Янукович на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів України.

Нині, за словами глави уряду, ще тривають жнива. «Багато з тих заходів, які ми з вами планували із збереження врожаю, збирання врожаю і все, що з цим пов’язано, — забезпечення всіма ресурсами, в тому числі пально-мастильними матеріалами, ми практично на 100 відсотків виконали», — зазначив Віктор Янукович.

А рішення Конституційного Суду про відновлення пільг низці категорій громадян у державному бюджеті 2007 року Прем’єр-міністр України визнав як «передвиборну технологію», яка експлуатується політиками-популістами, і заявив про намір уряду виконувати раніше намічену програму.

«Якщо хтось вносить пропозиції, як зробити багатими українських людей, і український народ, і державу, вносьте зразу дві пропозиції — як заробити кошти, а потім — як їх використати, тоді буде зрозуміло, — зауважив Віктор Янукович. «Нині нам пропонують, щоб ми знайшли 67 млрд. грн. і виплатили. А за рахунок чого — ніхто не сказав», — додав Прем’єр-міністр.

Водночас він запевнив, що його уряд має «твердий намір» забезпечити раніше обіцяне підвищення зарплат і пенсій. Він звернувся до керівників фінансового і соціального блоку Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити і поточні соціальні виплати, і подальше їх зростання.

«У цьому році заплановано ще одне підвищення зарплат і пенсій», — нагадав головний урядовець.