Футбол. Оборонець французького клубу «Нансі» і збірної Сенегалу Папе Діакате в супроводі дружини й агента Мілана Каласана прибув до столиці України, підтвердивши готовність підписати запропонований йому президентом київського «Динамо» Ігорем Суркісом контракт на п’ять років. Усі формальності уладнають після того, як Діакате пройде в Кончі-Заспі поглиблене медичне обстеження.

* * *

Донецький «Шахтар» розглядає можливість придбання воротаря «Ліворно» та збірної Італії Марко Амеліа, повідомила італійська передача «Студіо спорт». Днями він розпочав збір із клубом «Ліворно», котрий днями продав до «Шахтаря» свого лідера Крістіано Лукареллі. Голкіпер готовий розглянути пропозицію українського клубу й будь-якого моменту розпочати з ним перемовини. Президент «Ліворно» Альдо Спінеллі не раз заявляв, що погодиться продати Амеліа тому, хто запропонує за нього 10—12 мільйонів євро. В італійській серії А головним претендентом на Амеліа вважається римський «Лаціо».

Бокс. Почесний чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко впевнений, що його повернення у великий спорт буде успішним. І він неодмінно виграє поєдинок проти американця Джаміля Макклайна. Про це киянин заявив на прес-конференції в Мюнхені (Німеччина).

Бій проти Макклайна стане першим для Кличка-старшого після майже трирічної перерви в кар’єрі. Зустріч відбудеться 22 вересня в Мюнхені на арені «Олімпія-хол». А наступним суперником українського боксера вже в титульному двобої стане переможець зустрічі між росіянином Олегом Маскаєвим та американцем Семюелем Пітером.