Кримінальну справу стосовно територіально-виборчого округу №100 завершено і передано до суду. Про це повідомив прокурор Кіровоградської області Олександр Гардецький. Справу про масові фальсифікації результатів виборів Президента України було порушено ще в грудні 2004 року. За цей час слідчими допитано більш як чотири тисячі свідків, проведено три сотні експертиз. Матеріали справи налічують 60 томів, останній із яких — обвинувальний висновок — складається із 424 сторінок.

На лаві підсудних опиняться вісім колишніх членів ТВК №100. Усі — знані в Кіровограді люди, дехто із них нині є депутатами обласної та міської рад. Однак прізвища Олександр Гардецький називати відмовився. Фігурантам резонансної справи висунуто звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу, які передбачають покарання терміном від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Та серед них немає чи не найголовнішої дійової особи — одного з нинішніх заступників міського голови. Свого часу проти нього було порушено кримінальну справу, і кілька місяців він перебував у всеукраїнському розшуку. За словами Олександра Гардецького, кримінальну справу проти названої особи закрито, бо свідки відкликали свої заяви.

Обласний прокурор довго вагався, кому надати право розглядати цю справу. Зупинився на Кіровоградському апеляційному суді. Процес був непростий, каже Олександр Гардецький. Слідчі і він особисто відчували постійний тиск. Кілька разів матеріали відкликали до Генеральної прокуратури, але потім мінявся керівник органу і справа знову поверталася до Кіровограда. Досудове слідство гальмувалося хворобами підозрюваних.

Свого часу Олександр Гардецький заявив, що справу щодо сотого округу вважає справою честі. Свого слова він дотримався. Тепер чекатимемо, що скаже Феміда?