Минулої суботи відбувся другий етап ІX з’їзду Народної партії, в роботі якого взяли участь 249 делегатів. Утім, присутніх було набагато більше. Від кожної області запросили активістів партії, депутатів місцевих рад, до сотні від кожної області. А загалом депутатський корпус «народників» у місцевих радах становить майже 26 тисяч депутатів.

Як зазначив лідер партії Володимир Литвин (на знімку), цей показник і є доказом того, що «ми йдемо на вибори (до Верховної Ради) і переможемо».

Основні виклики передвиборної програми, за словами Володимира Литвина, мають нести ідеї народозбереження та народоутворення. «Не слід шукати національну ідею, вона на поверхні, — збереження українського народу у фізичному, матеріальному і духовному плані».

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно списків кандидатів у народні депутати від Народної партії, В. Литвин зазначив, що озвучені вони будуть на третьому етапі ІХ з’їзду, який відбудеться третього серпня. І це буде «народний список», в якому не буде місця олігархам, а будуть представлені ті люди, що мають підтримку та авторитет у регіонах. Цього самого дня «народники» назвуть союзників по майбутньому блоку. А на самому з’їзді були присутні Іван Чиж, лідер ВОЛ «Справедливість», та Людмила Супрун, лідерка НДП.