Загреб (Хорватія). Україна та Хорватія підпишуть меморандум про співробітництво в царині фізичної культури і спорту. Про це із заступником міністра освіти, науки та спорту Республіки Хорватія Жельком Кларичем домовився радник Президента нашої держави Віталій Кличко під час візиту до цієї країни.

— Між Україною та Хорватією завжди були теплі відносини, — сказав Віталій Кличко. — Багаторазова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова тривалий час тренується в цій чарівній країні на берегах Адріатики. У наших клубах грають футбольні зірки Хорватії — Даріо Срна та Горан Саблич.

Під час зустрічі Віталій Кличко звернувся до Желька Кларича з пропозицією підписати згаданий меморандум. Желько Кларич підтримав пропозицію радника Президента України. Віталій Кличко перебував у Республіці Хорватія з офіційним візитом у рамках досягнутих угод між президентами України та Хорватії з поглиблення співпраці країн у гуманітарній сфері.

Турнірна хроніка

Бокс. Український спортовець Олександр Димитренко технічним нокаутом переміг у п’ятому раунді 28-річного американця Малкольма Танна. На кону в цьому двобої стояв регіональний титул WBO-інтерконтиненталь.

***

Чемпіон світу за версією ІBF Володимир Кличко відмовився взяти участь у вечорі боксу 13 жовтня в Москві, де головною подією буде бій за об’єднання поясів WBA/WBO у надважкій вазі між Султаном Ібрагімовим і Русланом Чагаєвим. Як повідомляється у прес-релізі компанії Golden Boy Рrомоtіоns, що виступає співпромоутером чемпіона світу за версією WBO Султана Ібрагімова і співпромоутером об’єднавчого бою, українцеві було зроблено пропозицію провести свій черговий двобій в рамках боксерського шоу в Москві. Кличко відмовився, мотивуючи це тим, що недостатньо часу на підготовку.

Кульова стрільба. Гранада (Іспанія). Чемпіонат Європи. Українці вибороли три медалі. Насамперед про найлункіший результат: у стрільбі з гвинтівки у жінок на 50 метрів Наталя Калниш стала чемпіонкою. У командних змаганнях у цій само дисципліні жіноча збірна України виграла срібні медалі, пропустивши вперед лише німкень.

Нарешті в командних змаганнях у стрільбі з гвинтівки по мішені, яка рухається, чоловіча збірна України стала бронзовим призером.

Велоспорт (трек). Котбус (Німеччина). Чемпіонат Європи. На рахунку українських гонщиків дві золоті та срібна медаль. Обійшлося без чоловіків. Чемпіонками стали Шульга (спринт) та Калитковська (індивідуальні перегони переслідування на три кілометри). Срібна медаль у Галюк (індивідуальні перегони переслідування на три кілометри).

Теніс. Ешмор (Австралія). Кубок федерацій—2007. Матч плей-оф за вихід до другої світової групи. Хардові корти. Австралія—Україна. 1:4. Олена Бондаренко — Алісія Молік. 6:3, 6:4. Катерина Бондаренко — Ніколь Пратт. 6:0, 6:1. Олена Бондаренко — Ніколь Пратт. 7:5, 6:4. Юліана Федак — Кейсі Деллаква. 4:6, 4:6. Юлія Бейзельгімер/Катерина Бондаренко — Алісія Молік/Рене Стаббс. 2:6, 6:3, 6:3.

Футбол. Венесуела. Кубок Америки. Фінальний матч. Бразилія — Аргентина. 3:0. Голи: Баптіста, 4, Айала, 40 (автогол), Даніел Алвес, 69.

Бразилія: Доні, Майкон, Алекс, Жилберто, Жуан, Хосе Олівейра, Мінейро, Елано (Даніел Алвес, 34), Баптіста, Робіньйо (Дієго, 90+1), Вагнер Лав (Фернандо, 90).

Аргентина: Аббондансьєрі, Айала, Гайнце, Міліто, Маскерано, Дзанетті, Рікельме, Верон (Лучо Гонсалес, 67), Камб’яссо (Аймар, 59), Мессі, Тевес.

Легка атлетика. Острава (Чехія). Юніорський чемпіонат світу. Українські атлети виграли ще дві медалі. В метанні молота Наталя Золотухіна виборола «бронзу» —67 м. У метанні списа бронзовим призером став також Олександр П’ятниця (76,28 м).

Волейбол. Колишній тренер жіночої збірної України Ігор Филиштинський підписав контракт із липецьким «Стинолом», котрий в минулому сезоні в чемпіонаті Росії посів десяте місце. За словами 49-річного фахівця, він міг очолити й українські клуби «Сєвєродончанку» або черкаський «Златогор». Та матеріальні умови в російському клубі значно ліпші.