Під час роботи третьої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання відбулося 30 особистих прийомів громадян керівниками парламентських комітетів і фракцій.

Зустрічі проходили у приймальні Верховної Ради України відповідно до графіка особистого прийому громадян, який затверджується розпорядженням Голови Верховної Ради України.

Загалом на особистих прийомах побувало понад 300 відвідувачів, від яких отримано 323 письмові звернення. Це на 20 відсотків більше, ніж під час роботи другої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання. Серед звернень, отриманих народними депутатами України, 43 колективні, які підписали 423 особи.

Найбільше громадян звернулося до комітетів Верховної Ради України: з питань правосуддя; з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією; у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Серед керівників депутатських фракцій найбільше громадян прийняли члени фракції «Блоку Юлії Тимошенко» (50 осіб) та голова фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова (26 осіб).

По допомогу до народних депутатів України зверталися переважно соціально незахищені верстви населення, серед яких особи похилого віку, пенсіонери, інваліди, ветерани Великої Вітчизняної війни, багатодітні сім’ї, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

Під час особистих прийомів відвідувачами було порушено понад 330 питань. Найчастіше їх турбували проблеми забезпечення законності та охорони правопорядку (49 відсотків від загальної кількості порушених питань), соціального захисту та пенсійного забезпечення населення (14 відсотків), житлового, комунального та шляхового господарства (11 відсотків). Громадяни зверталися також з питань реформування економіки, сільського господарства, охорони здоров’я.

Половина відвідувачів (155 осіб), що звернулися до голів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій, — мешканці Києва.

Значна кількість письмових звернень громадян, отриманих під час особистих прийомів, розглядалася і опрацьовувалася у парламентських комітетах та депутатських фракціях, частина з них, відповідно до чинного законодавства, надсилалася для вирішення органам державної влади.

Приймальня Верховної Ради України працює за адресою: м. Київ, вул. Банкова, 6—8, 5-й під’їзд. Телефон для довідок — 255-42-46.