Селищний бюджет поповнять за рахунок туристів

Громада села Білої Чемеровецького району на Хмельниччині на зеленому туризмі вирішила поповнити бюджет населеного пункту.

Найкращі садиби для прийому відпочивальників облаштували Тетяна Добродзій та Валентина Охотнік — їх будинки потопають у квітах. Курортники зможуть набратися в селі здоров’я, посмакувати домашнім хлібом з печі. Учасники ансамблю «Берегиня» вчитимуть охочих танцювати старовинні народні танці — краков’як, карапет, реченьку тощо. Підтримуючи ініціативу громади, Чемеровецька райдержадміністрація віднайшла кошти на реконструкцію дороги до Білої.

Віра ШПИЛЬОВА.

Медикам столиці підвищили зарплату

Київрада підтримала пропозицію блоку Віталія Кличка про підвищення зарплати на 20 відсотків працівникам медичної, культурно-мистецької, соціальної сфер, закладів ЖКГ та фізичної культури і спорту столиці вже з 1 серпня. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі блоку.

У такий спосіб депутати намагаються не допустити зростання соціального напруження з приводу майнової нерівності. Бо, скажімо, середня заробітна плата працівників закладів соцзахисту та соцзабезпечення столиці за квітень становить 945,84 гривні, а працівників сфери промисловості — 1854,65 гривні.