Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України, виступаючи вчора перед виборцями міста Нововолинська.

Він вважає, що законних підстав для дострокових парламентських виборів немає. Тим паче що сили, які агітують за їх проведення, навряд чи отримають на них беззастережну перемогу. Адже, як показують соціологічні опитування, рейтинг опозиційних партій сьогодні значно нижчий, ніж торік. «Народ втомився від постійних чвар у помаранчевому таборі, не додають їм авторитету і невиконані обіцянки, які щедро роздавалися минулої весни.

До того ж Президент своїми діями порушує принцип безперервності влади, який існує в усіх європейських державах», — зауважив Адам Мартинюк. Це стосується усіх її гілок, у тому числі й законодавчої. Нинішня Верховна Рада складе свої повноваження лише тоді, коли буде обрано нову і її депутати складуть присягу.

Стосовно очищення парламенту, про яке часто говорить Президент, то це, за словами Першого заступника Голови Верховної Ради, можна було б зробити і без дострокових виборів. А маючи факти про так зване «перекуповування депутатів», можна було покарати винних. Але ж конкретних фактів ніхто не навів, а розмови до справи не підшиєш, констатував Адам Іванович.

Горохівський район, де також побував Адам Мартинюк, аграрний. Тож не дивно, що виборців цікавила його позиція стосовно зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Думка залу і високого столичного гостя тут збіглася: робити це передчасно. Виставлена на вільний продаж земля може бути скуплена у селян за безцінь багатими людьми.

Ми вже розповідали про конкретну допомогу депутатів-волинян своєму регіону. Ось і перебуваючи у Володимирі-Волинському, Адам Іванович пообіцяв посприяти завершенню будівництва єдиної в області школи для глухонімих дітей, спорудження якої розпочалося багато років тому. В цьому старовинному місті Перший заступник Голови Верховної Ради відвідав єдиний в Україні музей локальних війн, поклав квіти до пам’ятника їх учасникам.

Багатолюдними були вчорашні зустрічі Адама Мартинюка з виборцями в райцентрі Турійськ і Ковелі.

Волинська область.