Футбол. Рим (Італія). V чемпіонат Європи серед університетів.

Колись Валерій Васильович Лобановський сказав свою знамениту фразу. Те, як відбувався конкретний матч, забудеться, а результат пам’ятатимуть завжди.

От і команда технічного університету нафти і газу з Івано-Франківська своєю переконливою перемогою (4:0) над суперниками з Анкари (Туреччина) підняла настрій і собі, і всій нашій делегації. Натхненно грали всі, хто виходив на поле. Та найбільше відзначився Ігор Худоб’як, котрий, як ми вже повідомляли, забив чотири м’ячі. І міг відзначитися принаймні ще стільки разів.

Однак саме такого результату прикарпатцям вистачило, щоб посісти друге місце в групі і вийти до півфіналу за п’яте-восьме місця. Їхній головний конкурент з університету міста Патри (Греція) перед цим програв студентам з Орлеана (Франція) — 0:4. До речі, цей матч обслуговували українські арбітри — Олександр Дердо з Іллічівська в полі, а на лінії йому допомагав Юрій Мосійчук із Чернівців. Обох тут просто на руках носять, бо вони на відміну від решти суддів — справжні професіонали. Всім командам-учасницям запропонували привезти арбітрів національної категорії. І лише Україна виконала це побажання.

Отже, в півфіналі суперником прикарпатців буде колектив університету «Політехнік Леіріа» (Португалія). До речі, це право португальці здобули після того, як обіграли київський МАУП — 1:0. Учора кияни у своєму втішному турнірі грали з командою Анкари. І виграли — 4:2.

Насичений календар не дає змоги надовго відлучатися від футболу. Однак кожну вільну хвилину учасники знайомляться з Вічним містом. От і позавчора в день святих Петра і Павла наші хлопці побували у Ватикані, відвідали Собор святого Петра. Цьому великою мірою сприяє чудова погода: сонячно, температура — десь 28 градусів, приємний вітерець і сухо. Дихається легко.