Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, який учора розпочав триденну робочу поїздку на Волинь.

Виступаючи перед журналістами Луцька, Адам Іванович підкреслив, що своїми діями окремі гілки влади руйнують державу. Оскільки часто власні політичні амбіції ставлять понад законом. Говорячи про можливість дострокових парламентських виборів, Перший заступник Голови Верховної Ради зауважив, що ймовірно за ними будуть ще одні — президентські. «Законних підстав для закриття Верховної Ради у глави держави не було», — переконаний А. Мартинюк.

Украй негативно Адам Мартинюк висловився про створення двопалатного парламенту. На його думку, друга палата, яка представлятиме регіони і членами якої будуть переважно голови облдержадміністрацій, становитиме велику небезпеку для єдності країни.

Перший заступник Голови Верховної Ради розповів і про роботу міжфракційного об’єднання «Волинь», яке він очолює у Верховній Раді України. Зокрема, за активної підтримки депутатів-волинян в області ведеться газифікація сільських населених пунктів, проводиться робота з відновлення колись найприбутковішої галузі на Поліссі — льонарства, під своїм контролем вони тримають спорудження єдиної шахти-новобудови в Україні № 10 «Нововолинська» потужністю 900 тисяч тонн вугілля на рік, відкриття ще одного пункту пропуску на україно-польському кордоні в селі Адамчуки Шацького району. А за активної підтримки Першого заступника глави парламенту завершується будівництво школи на 400 місць у його рідному селі Ветли, соціально-культурного центру в селі Мукошин, а також газифікуються села одного з найвіддаленіших в області Любешівського району.

Під час робочої поїздки на Волинь Адам Мартинюк виступив у прямому ефірі по Волинському державному телебаченню і обласному радіо, зустрівся з виборцями Луцька, Нововолинська, Володимира-Волинського, Ківерцівського, Рожищенського, Горохівського та інших районів області.

Волинська область.