За статистикою, на десять представниць прекрасної статі припадає дев’ять, а то й вісім чоловіків. Однак жінки і досі та більшість, яка існує на правах меншості. В політиці, бізнесі, науці...

Скажімо, лише торік, за даними Державного комітету статистики України, серед вищих державних службовців першої категорії жінок було тільки 14 відсотків. Або, приміром, за даними ЦВК, серед кандидатів у народні депутати було зареєстровано майже 20 відсотків жінок, але депутатський мандат отримало лише вісім відсотків.

І хоча, як повідомила заступник голови Держкомстату Наталія Власенко, економічна активність чоловіків і жінок майже однакова, однак найчастіше менш престижні й гірше оплачувані посади отримують дами. Приміром, торік у фінансовій сфері жінкам платили 1 тис. 784 грн., а чоловікам — 2 тис. 645 грн., в освітній відповідно — 771 грн. і 920 грн., а в охороні здоров’я — 642 і 731 грн.

У жінок вищий освітній рівень. Щоправда, чоловіки активніші в науці. Серед 12 тис. 488 докторів наук тільки 2 тис. 318 жінок, а серед 1 тис. 569 академіків — 112.