Учора Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у парламенті привітав журналістів з професійним святом.
Журналістика, підкреслив він, — унікальна професія. Це камертон тих подій в суспільному житті країни, які змінюють обличчя нашої держави. «Я дуже вдячний представникам ЗМІ, які в умовах, коли влада перетворилася на режим, продовжували говорити правду та виконувати свої громадянські і професійні обов`язки. Вважаю, що завдяки таким особистостям Євромайдан переміг. Саме ті події, дійсно, показали, що журналіст — це навіть не професія, це стан душі. Тому що, незважаючи на колосальний ризик для життя, багато з вас продовжували висвітлювати події і говорити правду. Завдяки цьому в нашій країні перемогла демократія, правда і Україна в цілому», — сказав керівник парламенту.
 За останні три місяці, наголосив Олександр Турчинов, парламент спробував зробити все можливе, щоб не було зворотного шляху до цензури, темників. Зокрема, нагадав він, Верховна Рада прийняла рішення щодо суспільного телебачення, створення прозорої системи інформування суспільства про чиновників, їх доходи і про державні фінанси, які тепер можуть називатися публічними.
«Є бажання, і переконаний, воно здійснюється завдяки вашій праці, щоб не було парканів між суспільством і владою, в душах і серцях наших громадян. Я дуже дякую справжнім героям-журналістам, котрі, ризикуючи життям, говорять правду про події на Сході України», — сказав Голова Верховної Ради.
* * * 
Під час спілкування с журналістами Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зазначив, що інавгурація Президента має бути урочистим святом і водночас має відповідати нинішнім вимогам.
«Поки Петро Порошенко не підпише Указ, що він приступає до обов’язків Верховного Головнокомандуючого, то я в оnlіne-режимі продовжую фактично координувати боротьбу з тероризмом на Сході країни. Сподіваюся, що вже завтра новий Президент, очоливши країну, гідно займатиметься всіма цими проблемами», — сказав керівник парламенту.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Під час спілкування з журналістами.