У січні 1999 року Генеральний секретар ООН Кофі Аннан звернувся до лідерів найбільших компаній світу із закликом об’єднати зусилля для втілення у життя 10 загальних принципів соціальної рівності. Серед них: дотримання прав людини у виробничих відносинах, ефективне природокористування та захист довкілля, протидія корупції. На його заклик відгукнулося, на сьогоднішній день, 4 тисячі бізнес-структур в усьому світі.

Минулого тижня у Женеві відбувся саміт Глобального договору ООН щодо соціальної відповідальності світового бізнесу. Цього року участь у ньому взяло понад 90 країн. Для України цей саміт став першим. Честь представляти нашу країну мали найуспішніші та найвідповідальніші бізнес-компанії: Група компаній «Фокстрот», корпорація СКМ, Донбаська паливно-енергетична компанія, Інститут транспорту нафти та компанія «Гештальт консалтинг груп». Учасниками Глобального договору ці вітчизняні бізнес-компанії стали торік. Протягом року до членства залучилося ще 72 підписанти з України, що стало своєрідним рекордом.

— Приємно відчувати, що Україна є лідером серед учасників Глобального договору пострадянського простору, — каже учасниця саміту в Женеві, заступник директора ГК «Фокстрот» Людмила Лозова. — Ми перші і за загальною кількістю підписантів договору на цьому саміті, і за наявністю в наших стратегіях системного підходу до вирішення важливих соціальних проблем української спільноти. Наприклад, система соціальної роботи «Фокстроту» — це і гарантовані соціальні пільги шести тисячам працівників холдингу, і продумана кадрова політика, підкріплена діяльністю власного навчального центру, і ряд некомерційних проектів, що вже п’ять років спрямовані на підтримку соціально корисних ініціатив влади. У фокусі уваги «Фокстроту» — допомога обдарованій молоді та ветеранському рухові в Україні. Осередками такої соціальної роботи стали наші соціальні центри «Перспектива», що діють у Києві, Черкасах та Донецьку.

«Ми з великим оптимізмом оцінюємо прогрес та розширення соціальних зобов’язань, які беруть на себе світові корпорації: щорічно звітувати перед організацією про досягнуті результати», — цитує виконавчого директора Глобального договору ООН Георга Келля, який підбив підсумки саміту в Женеві, офіційний портал цієї популярної міжнародної організації.

Вл. інф.