Футбол. Матч за Суперкубок України. «Динамо» (Київ) —«Шахтар» (Донецьк). 2:2 (пенальті — 4:2). Голи: Гладкий, 14, Михалик, 26, 30, Ткаченко, 55. Післяматчеві пенальті. Реалізували: Нінкович, Дедечко, Маркович, Морозюк — Фернандіньйо, Рац; не реалізували: Алієв — Брандау, Жадсон.

«Динамо»: Рибка, Маркович, Мандзюк, Гавранчич, Федорів, Дедечко, Морозюк, Михалик, Олійник (Нінкович, 56), Алієв, Лисенко (Варанков, 78). Тренер —Анатолій Дем’яненко.

«Шахтар»: П’ятов, Ткаченко, Єзерський, Чигринський, Рац, Полянський, Фернандіньйо, Прийомов (Дуляй, 46, Гай, 63), Вукич (Жадсон, 24), Брандау, Гладкий. Тренер — Мірча Луческу.

Арбітр — Петер Вінк (Нідерланди).

10 липня. Одеса. Центральний стадіон «Чорноморець». 25 градусів. 32 000 глядачів.

Багатьох дуже цікавило питання: на що здатна динамівська молодь в офіційному поєдинку проти такого суперника, як «Шахтар». Перевірка динамівського резерву цілком вдалася. Хоча навряд чи можна назвати дії молодих динамівців ідеальними. Були помилки різного характеру. Але бажання і прагнення довести обґрунтованість своїх домагань на місце в основі не може не радувати.

Не виділятимемо нікого особисто. Для цього є показники наукової групи й думка тренерського штабу. Вболівальники змогли скласти своє враження про молодь, бо не таїна, що мало хто з них відвідує зустрічі другої команди й дубля. Судячи з перших відгуків, чимало виконавців одержали «благословення» з боку фанатів.

Сама зустріч пройшла за територіальної переваги «Шахтаря». І це не дивно. У гірників було значно більше досвідчених гравців, які вміло контролювали м’яча. Але гол номінальні гості забили після помилки півоборонців і під час швидкої контратаки, а не в позиційному нападі.

Потім кияни на якийсь час перехопили ініціативу і створили дві гострі атаки. В обох випадках відзначимо перші передачі, що призвели до загострення ситуації. Спочатку чудовий пас на Марковича видав Морозюк (серб прострелив, і Михалик точно пробив у кут), а потім крос із флангу виконав Олійник (Лисенко поборовся, а Михалик знову грамотно зайняв позицію і пробив без перешкод).

Далі обидві команди могли змінити рахунок на табло, але єдиний раз це вдалося гірникам. Ткаченко легко обіграв двох опонентів і точно пробив. За рахунку 2:2 вболівальникам «Динамо» довелося пережити кілька неприємних моментів. Але Рибка стояв, мов скеля.

Кияни також могли уникнути післяматчевого нервування у вигляді пенальті, але небезпечний удар Алієва відбив П’ятов.

Отакі були баталії за Суперкубок (на знімку). Його завоювало «Динамо». А вже в неділю динамівці і «Шахтар» в Донецьку зустрінуться в рамках нового чемпіонату країни.

Фото із сайта ФК «Шахтар» Донецьк.