Уряд очікує зростання ВВП — 7,2 відсотка, а інфляції — 6,8

За перше півріччя 2007 року промислове виробництво зросло на 12 відсотків, переробна промисловість — на 14, машинобудування — на 23, деревообробки — на 30 відсотків. Про це заявив на вчорашньому засідання уряду Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров.

Водночас, констатував він, штучно створене політичне напруження не могло не позначитися на роботі економіки.

Особливого значення набуває робота над бюджетом 2008 року. «Ми очікуємо зростання ВВП на рівні 7,2 відсотка та інфляцію — 6,8 відсотка, — повідомив урядовець. — Номінальний ВВП розміром 810 млрд. грн. означає, що вперше в історії України на одну особу буде понад 4 тис. доларів ВВП. Це в 6 разів більше, ніж у 2000 році. Прибуток підприємств прогнозується на рівні 147 млрд. грн. Зростання експорту планується на 20,4 відсотка порівняно з нинішнім роком, а імпорту — на 15,5 відсотка».

Крім того, за словами першого віце-прем’єра, середньомісячна зарплата працівників буде розміром 1 тис. 654 грн., що з поправками інфляції означатиме реальне зростання на 17 відсотків. Загалом витрати на оплату праці становитимуть майже 270 млрд. грн.

Обурювався посадовець і «грубим втручанням» спецслужб в роботу газети «Урядовий кур’єр». «Вперше за історію існування офіційного урядового видання номер не вийшов друком у повному обсязі. У такий спосіб певні сили боролися з оприлюдненням закону «Про державні закупівлі», який кладе край безпрецедентній корупції та безвідповідальності в цій сфері», — зазначив Микола Азаров і попросив Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції провести ретельне розслідування обставин перешкоджання виходу в світ урядового видання.