Футбол. Рим (Італія). V чемпіонат Європи серед університетів.

Інакше, як чорним днем, стартовий тур для наших команд не назвеш. Ми вже повідомляли про мінімальну поразку команди ІФНТУНГ від студентів університету Орлеана (Франція). У складі нашої команди — гравці, більшість яких незабаром стартуватимуть у першості України в першій лізі серед професіоналів. І от поступилися звичайним аматорам.

Хоча французи показали себе з найкращого боку. Виявилися згуртованою, дисциплінованою і добре підготовленою фізично командою. Щоправда, половину першого тайму на полі переважали українці. І мали кілька нагод забити. Згодом суперник вирівняв гру. А у другому таймі вже французи диктували умови. Наші пропустили на 66-й хвилині (нагадаю, на цьому етапі матч триває два тайми по 35 хвилин) — 0:1.

Тут варто сказати, що під час тієї атаки було положення «поза грою» метрів із два, затим нашого гравця штовхнули в спину. І потім був влучний удар. Арбітр з Великої Британії був у центрі поля і нічого не бачив. Це й не дивно, бо йому, бідолашному, десь під сімдесят років. Такі тут, на жаль, є. Та попри все (важку дорогу, таке дивне суддівство) треба було грати і показувати своє.

А команда МАУП і поготів мала вигравати у суперників з МЕСІ (Росія, Москва). Весь матч кияни мали величезну перевагу, купу моментів. Однак усе розтринькали. А коли настала фатальна для наших колективів 66-та хвилина, воротар необачно вийшов до лінії карного майданчика, і росіянин влучним ударом метрів із тридцяти вразив ціль. І тут для нас — 0:1.

Позавчора відбулося свято відкриття чемпіонату. Було воно доволі яскраве й насичене. Проходило у відкритому басейні CUS Roma Sports Club. Дійство мало історичне забарвлення — з боями гладіаторів, римських легіонерів тощо. А ще були показові виступи представниць синхронного плавання...

Учора проходив другий тур. МАУП — «Університет» (Кіпр). За дві хвилини до закінчення матч через бійку було припинено за рахунку 1:2. ІФНТУНГ — університет міста Патри (Греція). 0:0.