Завдяки земельним аукціонам Кам’янець-Подільський зажив слави в Україні. Скажімо, в 2002 році стотисячне місто залучило додатково три мільйони 800 тисяч гривень до міської скарбниці, а вже в 2006-му — дев’ять з половиною мільйонів. Щоправда, відбувається продаж навіть не землі, а права орендувати ту чи ту ділянку.

— Нині намагаємося запровадити принцип прозорих та конкурентних умов, — каже міський голова Олександр Мазурчак, — що істотно підвищує інвестиційну привабливість міста. Проведено нормативну грошову оцінку земель, створено електронну карту, запроваджено автоматизовану систему моніторингу плати за землю. Тон у цьому задає більшість у міській раді — мої однопарційці бютівці.

— Фракція БЮТ вийшла з пропозицією направляти отримані від земельних конкурсів гроші на соціально-економічний розвиток, — включається в розмову голова осередку Михайло Аносов. — У травні депутатський корпус проголосував за реалізацію розроблених нами цільових програм «Безпечне життя», «Чисте місто — зручне для життя», «Молодь з вулиць». Уже вдалося реконструювати дитячі дворові клуби «Лелека», «Шукач», «Золоті колеса», мистецькі школи, підтримуємо створення спортивних клубів з авто-, мотоспорту, футболу, баскетболу. Нині ми маємо можливість на 100 відсотків фінансувати позашкільну освіту. Велику увагу приділяємо комунальному господарству, яке довгі роки було занедбаним. Із «земельної виручки» спрямували частину на встановлення металевих дверей із кодовими замками в під’їздах усіх багатоповерхівок, належне освітлення. Місто бере участь у пілотному проекті з енергозбереження, плануємо кроки і в цьому напрямі.

Щоб мати тісний контакт із громадою, партійний осередок співпрацює з багатьма громадськими організаціями. Бютівці запропонували ввести до складу міськвиконкому представника міської ради ветеранів. Звернення кам’янчан оформляють як накази партійцям. До речі, одним із таких наказів було прохання ветеранів та інвалідів Великої вітчизняної війни допомогти з передплатою газети «Голос України» на друге півріччя. Вона надійде завдяки бютівцям у 50 домівок.

На знімку: голова фракції Ігор Земсков, його колеги Валентина Фурман та Наталія Кіященко завітали в раду ветеранів з хорошою звісткою.