3 липня 2007 року в Макіївці (Донецька область) відбулося офіційне відкриття нового логістичного центру компанії «КОНТІ», одного з найбільших гравців українського кондитерського ринку.

«Ми вкладаємо кошти не лише в розробку нових інноваційних видів кондитерських виробів, а й у якісну доставку продукції до споживачів. У реалізацію цього проекту ми інвестували 14 мільйонів доларів США (без ПДВ)», — заявив на офіційному відкритті Олег Логвинов, генеральний директор компанії «КОНТІ»

За даними експертів, цей логістичний центр є найбільшим в Україні серед складських комплексів, що належать виробничим підприємствам. Загальна площа центру становить майже 16000 квадратних метрів, а місткість — 12000 тонн солодощів.

Рівень технічної оснащеності логістичного центру відповідає класові «А», найвищій оцінці у класифікації складських приміщень. Автоматична система контролю температурного режиму дає змогу уникнути впливу зовнішніх чинників на якість і схоронність продукції.

Термінал обладнаний унікальною комплектацією із трьох систем збереження продукції, що дає можливість максимально ефективно використовувати складську площу.

Логістичний центр «КОНТІ» оснащений сучасною, цілком автоматизованою системою управління складом, розробленою компанією SAP.

Як зазначає керуючий директор компанії SAP-Україна Олександра Мельникова, «це перший проект в Україні з автоматизації логістичного центру, котрий відповідає європейським стандартам. За рахунок автоматизованої системи забезпечується точне і безперебійне пересування товару, збільшується швидкість усіх логістичних потоків».

Система управління складом дасть змогу компанії «КОНТІ» достовірно відстежувати рух продукції від виробництва до роздробу, одержувати повну й оперативну інформацію про асортимент і термін збереження продукції в кожній торговельній точці. Також компанія зможе на 100 відсотків забезпечити точність виконання замовлень, на 25 відсотків скоротити час завантаження продукції у транспортні засоби і на 20—25 відсотків підвищити продуктивність праці складського персоналу.

Будівництво сучасного автоматизованого логістичного центру, за словами Олега Логвинова, — найважливіший перший етап удосконалення системи збуту в компанії.

У перспективі «КОНТІ» планує використовувати рішення компанії SAP не лише у сфері логістики, а й для управління фінансами, обліку затрат, управління матеріальними потоками, персоналом, основними засобами, бюджетами, технічним обслуговуванням, а також для збереження інформації.