Корова на ймення Пасолька з господарства мешканки села Бокійма Млинівського району Любові Тростянчук має всі підстави потрапити до Книги рекордів Гіннесса, бо за три роки привела семеро телят: позаторік і торік — по двійні, а цьогоріч здивувала господарів трійнею.

— Отелення корови для мене як для фахівця — не щось незвичайне, бо я шістнадцять років працювала дояркою, — розповідає Любов Тростянчук. — Але я одразу зрозуміла, що в нашої корови Пасольки щось не так. А тому покликала на поміч ветфельдшера Миколу Гунька. Ще одним помічником стала донька Валя, також ветфельдшер. І ось коли на білий світ з’явилося дві телички, я пожартувала до Гунька: «А ти, Колю, добре перевірив? Може, ще й третє є?» Як у воду дивилася: третє телятко не забарилося — такий бичок гарний!

Попри незвичну кількість телятка зовсім не дрібні. А ще й жваві, як шило, — миті на місці не встоять. Щоправда, господиня трохи бідкається, бо новонародженим не вистачає молока. Щоб наситити рябеньких сисунів, довелося в інших господарствах добирати молоко. Ось так: 15 літрів від Пасольки плюс п’ятнадцять додаткових — і телята напиваються протягом дня досхочу, а заодно і ростуть. Стосовно їхньої подальшої долі, то Любов Тростянчук не приховує сподівань, що принаймні теличок хтось придбає на розплід. Бо цілком можливо, і в них, як і в матері, закладено подвійний генетичний код.

Рівненська область.

На знімку: трійня від Пасольки дуже жвава – не хоче позувати перед фотокамерою, тож господарям довелось телят притримувати.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.