Цього висновку дійшли депутати Берегівської міської ради на засіданні чотирнадцятої сесії п’ятого скликання. Так, зокрема, відреагували вони на публікацію Івана Ілляша «Ялова» земля Берегового» («Голос України» від 5 липня 2007 року). Йшлося в ній про те, що державне підприємство радгосп-завод «Берегівський» передав цілісний комплекс, у тому числі понад 770 гектарів пашні, правонаступнику — приватному підприємству СТОВ «Берегівське». Виноградники на цих землях роками не обробляються, заросли бур’янами, кущами; земельний податок місту не сплачується. Про це поінформували депутатів міський голова Іштван Гайдош і спеціальна комісія.

Сесія прийняла рішення, яким припинено право користування земельною ділянкою, що була надана радгосп-заводу для сільськогосподарського виробництва рішенням Берегівської міськради 29 червня 1995 року. Державний акт на право постійного користування землею розміром 770,9 гектара від 6 липня 1995 року втратив чинність.

СТОВ «Берегівське» рекомендовано до чергової сесії міськради привести у відповідність до чинного законодавства землі, що знаходяться під об’єктами нерухомості, та економічно обгрунтувати потребу в землях сільськогосподарського призначення.

Йшлося на сесії й про те, що в Береговому є справжні господарі, котрі продуктивно займаються виноградарством і виноробством, але змушені орендувати землі в сусідніх районах. Тепер у них є шанс отримати угіддя у міста і ефективно працювати на благо громади.

Берегове

Закарпатської області.