Олімпізм. Президент МОК Жак Рогге і 26 інших членів організації були переобрані під час 119-ї сесії організації, котра відбулася в Гватемалі. Як повідомляє АР, голосування було пов’язане зі скандалом в Солт-Лейк Сіті, унаслідок якого під сумнів була поставлена компетентність 27 представників Олімпійського комітету. Однак, незалежно від результатів голосування, Рогге залишився би президентом, бо термін його правління минає лише 2009 року. Саме голосування закінчилося з результатом: 90 — «за», 5 — «проти», чотири —«утрималися».

Фехтування. Гент (Бельгія). Чемпіонат Європи. Командна першість. Жінки. Шабля. Фінал. Франція — Україна. 45:44.

Баскетбол. Як стало відомо, клуб НБА «Вашингтон Візардс» підписав контракт з українцем Олексієм Печеровим (на знімку). Керівництво «Візардс» прийняло рішення не розголошувати умови угоди. Однак, либонь, Печеров отримає мільйон сто тисяч доларів за свій перший сезон у лізі.

Олексію Печерову 21 рік. Він — гравець збірної України, в минулому сезоні виступав за БК «Київ». А столичний клуб, котрий, як відомо, дебютуватиме у турнірі Кубка УЛЄБ, у свою чергу, підписав дворічний контракт із центровим Раяном Стеком (212 см, вага 100 кг). Цей спортовець — американець, але має македонське громадянство. В останньому сезоні Стек грав за грецький «Олімпіакос».

Фото з сайта sport.com.ua.

Теніс. Лондон (Велика Британія). Вімблдонський турнір. Фінали. Жінки. Венус Вільямс (США) — Маріон Бартолі (Франція). 6:4, 6:1. Чоловіки. Роджер Федерер (Швейцарія) — Рафаель Надаль (Іспанія). 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.

***

20—22 липня в Лагосі (Нігерія) національна збірна України проведе матч плей-оф за право залишитись у Другій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса проти нігерійських тенісистів.

Передматчевий збір наш колектив розпочне в Лагосі 18 липня у такому складі: Сергій Стаховський (№ 186 в рейтингу АТР), Сергій Бубка (344), Орест Терещук (413) та Артем Смірнов (662). Капітан команди — Володимир Богданов.