Почастішали напади на держслужбовців, котрі опікуються правами неповнолітніх
У працівників служб опіки та соціального захисту, котрі контролюють дотримання прав і свобод дітей на Херсонщині, дедалі більше підстав побоюватися і за власну безпеку. Адже дорослі члени «проблемних» родин, котрі не стільки вкладають отриману від держави допомогу у виховання малечі, скільки безтурботно пропивають її, за один лише натяк про можливість позбутися цієї допомоги разом із батьківськими правами, готові на все. 
Так заледве на сталося із двома фахівцями Бериславської райдержадміністрації: у тутешньому селі Одрадо-Кам’янці вони перевіряли, як живуть діти в місцевій багатодітній сім’ї, фіксуючи все побачене на відеокамеру. Аж тут на відвідувачок наскочила розлючена мати, котра просто побила одну з працівниць — її довелося буквально видирати з рук агресивної жіночки.
— Потерпіла подала заяву на притягнення багатодітної матері до кримінальної відповідальності. Суворість покарання залежатиме від того, наскільки тяжкою виявиться шкода для здоров’я заявниці. Втім, мешканка Одрадо-Кам’янки також звинуватила працівницю райдержадміністрації у тому, що вона проникла в приватний будинок без дозволу та за її відсутності. 
Проте в діях державних службовців слідство порушень закону не вбачає — на момент їх візиту до оселі там із неповнолітніми дітьми перебував і 19-річний син господарки нерухомості, — зазначив у бесіді з кореспондентом «Голосу України» начальник Бериславського райвідділу міліції, підполковник Валерій Левченко.
Утім, «бойовище» в Одрадо-Кам’янці не поодиноке. До того ж у мешканців «прифронтового» регіону зараз відчутно побільшало зброї, і нещасні перевіряльники мають усі підстави побоюватися уже не тільки за здоров’я, а й за життя. Тому державі вочевидь варто поміркувати про ті чи інші види «прикриття» подібних інспекторських виїздів.
— Прокуратура зараз наполягає, щоб наші фахівці брали участь ще й у нічних рейдах по всіляких розважальних закладах, аби розшукувати в них та повертати по домівках неповнолітніх. Однак у наших підрозділах працюють переважно жінки, і в разі фізичного нападу вони будуть неспроможні себе захистити, — каже начальник служби у справах дітей Херсонської облдержадміністрації Олена Міхєєва. — Ми не проти й у нічні рейди походити, та хтось повинен потурбуватися про безпеку при цьому.
Проте на Херсонщині держслужбовці, котрі мають забезпечувати соціальний захист, а самі стали беззахисними, на долю зазвичай не скаржаться, а просто виконують свій обов’язок і навіть співчувають своїм колегам з Донеччини та Луганщини.