Хокей. Нинішній рік для київського «Сокола» особливий. Наш єдиний професіональний клуб відтепер виступатиме в сильному турнірі — відкритій першості Росії (вища ліга). І для того, щоб не пасти задніх у других за значенням змаганнях у сусідній країні (там є ще й Суперліга), кияни дуже ретельно готуються до дебютного сезону.

Після відпустки три десятки хокеїстів «Сокола», й новачки також (воротарі Олександр Федоров, Вадим Селіверстов, нападники Дмитро Цируль, Віталій Доніка та Єгор Єгоров), ще 2 липня стали до роботи. Спершу пройшли ретельний медогляд, потім брали участь у підписанні контрактів.

І вже після цих важливих формальностей хокеїстам був запропонований цикл занять, що втягують, на «землі» і тренажерах. Учора до розширеного складу команди приєдналися досвідчені виконавці: оборонці Юрій Гунько, Андрій Срюбко, нападники Василь Бобровников, Олександр Матвійчук. Воротар Ігор Карпенко ще доліковує травму.

Не полишають надію керівники «Сокола», що колектив зможе підсилити знаний бомбардир — 37-річний Віталій Литвиненко. Досвідчений гравець, котрий через сімейні обставини пропустив чемпіонат світу в Москві, тепер перебуває вдома, в Харкові...

Звісно, що у планах підготовки «Сокола» до російського чемпіонату є контрольні поєдинки, а також виїзд команди на збір за кордон. Таке щось і не пригадується за останні роки.

Як розповів кореспондентові «Голосу України» директор клубу «Сокіл» Василь Фадєєв, у Броварах (20 і 21 липня) київський клуб зіграє товариські зустрічі з білоруським «Гомелем». Потім (30 липня — 8 серпня) — тренувальний збір у місті Зволені (Словаччина). Там українська команда перевірить свої сили в чотирьох матчах із трьома відомими місцевими командами —«Нітрою», «Жиліною» та «Зволеном».

Після відвідин Словаччини «Сокіл» вирушить до Москви, на турнір Кубок «Спартака». Колись кияни під прапором національної збірної України вигравали ці популярні змагання. А наприкінці серпня «соколята» до себе в гості чекають московський клуб «Крила Рад». Цей колектив за підсумками минулого сезону залишив Суперлігу. І тепер «Крильця» і «Сокіл» — суперники у вищій лізі чемпіонату Росії. Цей турнір починається 15—16 вересня і завершиться 7—8 березня. Старт 1/8 фіналу плей-оф планується на 14—15 березня.