З листом до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з приводу ситуації, що склалася у сфері забезпечення населення скрапленим газом для побутових потреб, місяць тому звернувся голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко (див. «Голос України» за 7 травня). У листі йшлося про значне скорочення поставок у область. І це при тому, що із 605 населених пунктів краю 188 не газифіковані досі, та й навіть у газифікованих є багато дворогосподарств, у яких використовують скраплений газ у побуті через брак коштів на підключення до газових мереж. Це, здебільшого, малозабезпечені верстви населення.

Зважаючи на гостроту проблеми, повідомили «Голосу України» в ОДА, профільне міністерство «опрацювало шляхи її подолання». Керівник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан поінформував: на 12 червня призначено конкурс з визначення біржі для організації та проведення аукціонів з продажу скрапленого газу, в тому числі, й для потреб населення.

Крім цього, «для забезпечення належної реалізації скрапленого газу для потреб населення та прозорості спеціалізованих аукціонів з його продажу, Міненерговугілля розробило проект постанови Кабміну», йдеться у листі міністра.