Триває протистояння Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм» і Держкомтелерадіо України. Головна причина цієї «війни» — прилегла до «Укртелефільму» ділянка землі, на якій будується адміністративно-житловий комплекс.

1 лютого 2007 року нинішній голова Держкомтелерадіо Едуард Пруднік на підсумковій колегії відомства звинуватив гендиректора «Укртелефільму» Олега Бійму у «колосальних зловживаннях», які відбулися на студії, і заявив про його звільнення.

Про це повідомив на прес-конференції член ради трудового колективу студії «Укртелефільм» Руслан Смаков. Він також розповів про те, що голова Держкомтелерадіо звернувся до Генпрокуратури. Йдеться про нібито незаконне будівництво адміністративно-житлового комплексу. Саме це стало приводом для порушення Генпрокуратурою кримінальної справи. Печерський суд Києва не побачив підстав скасування постанови прокуратури. Тому «Укртелефільм» подав апеляцію. Апеляційний суд, розглянувши матеріали, прийняв рішення скасувати постанову про порушення кримінальної справи.

Проте чиновників із Держкомтелерадіо це не зупинило. Їхній представник Ігор Кошара пише в Дніпровське райуправління міліції «Заяву про порушення кримінальної справи». В ній ідеться про викрадення печатки представниками «Укртелефільму». Але постанову про порушення кримінальної справи прокуратура Києва скасувала. Тож після кількох обхідних «маневрів» з’явився дублікат печатки. Всі ці факти наводив на прес-конференції Руслан Смаков.

У свою чергу керівництво Держкомтелерадіо прийняло рішення про реорганізацію студії, а фактично — злиття її зі збитковим підприємством «Фотон». Проти цього виступив трудовий колектив. Водночас працівники «Укртелефільму» чекають рішення Шевченківського суду про поновлення на роботі Олега Бійми. Позов до суду подано ще 7 лютого, але на зустріч з фемідою не поспішають відповідачі — представники Держкомтелерадіо.

Кореспондент «Голосу України» звернувся до прес-центру Держкомтелерадіо, зокрема до Лариси Титаренко, за коментарем на такі запитання:

1. Чому було звільнено Олега Бійму?

2. Чим було продиктовано реорганізацію «Укртелефільму» у вигляді злиття з «Фотоном»?

3. Чи прислухається керівництво Держкомтелерадіо до думки трудового колективу «Укртелефільму»?

Відповідь вона згодна дати лише у тому випадку, якщо їй надішлють готовий матеріал. Отже, будемо сподіватися, що, прочитавши цю статтю, Лариса Володимирівна знайде час і прокоментує наведені запитання.