Вийшов друком черговий, липневий номер парламентського журналу «Віче». Він дещо незвичний, значну частину матеріалів продубльовано англійською мовою. Річ у тому, що до читацької аудиторії «Віча» приєдналися учасники та гості Парламентської асамблеї ОБСЄ, щорічна сесія якої цього разу проводиться з 5 по 9 липня у Києві.

Журналісти «Віча» дають змогу парламентським делегаціям країн — членів ОБСЄ ознайомитися із нинішньою суспільно-політичною ситуацією в нашій державі, з досвідом та проблемами розвитку місцевого самоврядування, наводять документальні свідчення про голодомор в Україні, розкривають нові сторінки трагедії в Павлокомі.

Постійні читачі парламентського часопису з цікавістю сприймуть редакційний проект з висвітлення ходу підготовки до проведення континентального чемпіонату з футболу, зокрема міркування стосовно цього президента ФФУ Григорія Суркіса. Турнір, як відомо, триватиме лише місяць, але все, що ми збудуємо і створимо, на багато років визначатиме наш з вами рівень життя в новому, європейському вимірі. Тож, як стверджує «Віче», Євро-2012 повинно стати для української економіки свого роду «Растішкою».

Значний інтерес викликає добірка матеріалів про самоврядування Естонії. На відміну від України, тут держава не на словах, а на ділі досить відчутним фінансуванням підтримує самоврядні громади. До того ж сприяє регіональному розвитку Естонії і Євросоюз. Як саме, дізнайтеся зі свіжого номера парламентського журналу «Віче».

Як і кожного номера, читачі з неабияким інтересом разом з журналістами «Віча» мандруватимуть гетьманськими столицями, козацькими шляхами, які цього разу привели авторів рубрики до древнього Львова.

Грунтовні дослідження вчених з політології, соціології, права містять, як завжди, розділи журналу «Громадянське суспільство» та «Наукова бібліотека».

Тож читайте парламентський журнал «Віче». До речі, придбати свіжий номер можна на головпоштамтах міст, а передплату часопису здійснюють всі відділення зв’язку.