Традиційне богослужіння за здоров’я працівників засобів масової інформації та поминальна служба за померлими журналістами відбулися у кафедральному Свято-Троїцькому соборі УПЦ Київського патріархату Луцька. Напередодні таку ж службу провели священики УПЦ у Покровському храмі обласного центру. Подібний захід завжди відбувається в місті до Дня журналіста, починаючи з 2002-го.
Цього року були й елементи нового у відзначені професійного свята працівників ЗМІ. Так, на базі частини спеціальної пожежної техніки, що в Луцьку на вулиці Грибоєдова, відбулася спеціальна святкова акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 
У її ході працівники Управління державної служби надзвичайних ситуацій в області вчили журналістів, як надавати першу невідкладну медичну допомогу і як користуватися вогнегасниками. В одній із шкіл міста журналісти, разом із керівниками області та Луцька, заклали Алею миру.
На урочистих зборах, які відбулися в залі засідань обласної ради, було відзначено кращих журналістів, а також переможців творчих конкурсів.