В Україні ранні зернові зібрано майже на чверті посівних площ. Якщо вірити повідомленням Мінагрополітики, намолочено близько 4,4 млн. тонн за середньої врожайності 17,6 центнера з гектара. З огляду на те, що жнива в західних і північних областях, що майже не постраждали від посухи, лише починаються, врожай хлібних культур (без кукурудзи) можна чекати в межах 20 мільйонів тонн. Перехідні запаси продовольчого зерна, яке без обліку зберігається в коморах населення, оцінюють у ще 1,8 млн. тонн. Цього, стверджують фахівці, вистачить для внутрішніх потреб країни.

В Одеській області збирання ранніх зернових уже завершується. Аграрії там зібрали мільйон тонн зерна. Хліб обмолочено на 637 тис. га — 70 відсотках посівних площ. Середня врожайність — 15,8 центнера з гектара.

У лідерах — Білгород-Дністровський район, де на круг беруть 21,2 центнера. Повністю завершилися жнива в найпівденнішому районі області — Ренійському. Ось-ось залишать комбайни поля в Ізмаїльському, Саратському, Болградському і Кілійському районах.

Прогноз із врожаю зернових — півтора мільйона тонн. Це вдвічі менше, ніж вал минулого року.

Одеська область.