У Києві впродовж двох днів проходив XVІ Міжнародний музичний фестиваль «Таврійські ігри». Вперше він змінив свою прописку. І, як запевняють організатори, це сталося тому, що фестиваль переріс каховські масштаби і виходить на нову якість і новий рівень.

Концерти стартували о 16-й годині на НСК «Олімпійський» і закінчувалися близько одинадцятої вечора. Утім, ніхто не скаржився на втому: ні митці, ні глядачі. Навіть похмуре небо згодом роз’ясніло. На запитання, чи не збирається фестиваль мігрувати областями, його президент Микола Баграєв напередодні на прес-конференції зазначив, що на Київ покладають великі надії. Адже в столиці досі немає музичного фестивалю європейського рівня, хоча є всі можливості для його проведення. Тому «Таврійські ігри» планують зайняти цю нішу.

Отримали певні бонуси від «Ігор» і мешканці Каховки. Щоб ті не надто засмучувалися, що фестиваль переїхав до Києва, організатори пообіцяли влаштувати їм свято восени — на День міста. Утім, як повідомив почесний президент «Таврійських ігор» Микола Баграєв, Херсонська область і без того багата на фестивалі.

Загалом, песимістичні побоювання, що переїзд фестивалю — то спроба самогубства, здається, не справдилися. Живе виконання, шоу, кращі технічні можливості, а отже, й набагато більше телепокриття — це плюси. Мінус — це неможливість поспілкуватися, яке це було в Каховці, переходячи від одного майданчика до іншого. Однак організаторів це не замучує. До того ж завдяки більшим технічними можливостям фестиваль змогли подивитися всі бажаючі, не відходячи від телевізора. Організатори тим часом уже підрахували, що ювілейні, двадцяті, «Таврійські ігри» збігаються у часі з проведенням Євро-2012. Тож цією нагодою також варто скористатися.

На знімку: на сцені — Наталя Могілевська.

Фото Дмитра ЛАРІНА (Укрінформ).