Під освітянською рубрикою прочитав матеріал, у якому повідомлялося, що міністр Станіслав Ніколаєнко вніс пропозиції стосовно зменшення негативного впливу телекомунікаційних технологій на підлітків. У чому їх суть?

Сергій ОДАРИЧ, одинадцятикласник.

Токмак Запорізької області.

Справді, на спільному засіданні колегій МОН, МВС та Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Станіслав Ніколаєнко ініціював конкретні заходи, які мають зупинити загрозливі тенденції в молодіжному середовищі.

У структурі регіональних управлінь освіти і науки, скажімо, буде створено відділи виховної роботи та позашкільної освіти; переглянуто «Правила внутрішнього розпорядку» з метою максимального забезпечення безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу; у закладах активізують гурткову роботу.

Керівники ВНЗ переглянуть систему підготовки майбутніх вчителів-вихователів, а МВС посилить контроль за діяльністю Інтернет-кафе, залів ігрових автоматів тощо.

Академії педагогічних наук рекомендовано активізувати наукові дослідження з метою вивчення проблем впливу телекомунікаційних технологій (телебачення, Інтернет, мобільний зв’язок) на поширення насильства, психічне здоров’я, передусім підлітків.

Уже вкотре Державний комітет телебачення і радіомовлення попросили забезпечити дієвий контроль за трансляцією відеопродукції, щоб захистити дитячу психіку; вжити заходів для збільшення кількості ефірного часу для просвітницьких програм.

На думку Ніколаєнка, слід негайно внести відповідні зміни до чинних законів стосовно реклами спиртних напоїв і тютюнових виробів, відповідальності батьків...