У зоні проведення антитерористичної операції авіація сил АТО здійснила низку бойових вильотів. У результаті заподіяння ударів з повітря знищено дві бази бойовиків. Ополченці в паніці відступили від кордону вглиб території Російської Федерації.
Зіткнення під Дьяковим
Прикордонники за допомогою Нацгвардії запобігли спробі прориву через державний кордон на територію України з Росії колони бойовиків у складі трьох вантажних автомобілів та одного БТР. Бій на пропускному пункті «Дьякове» тривав понад шість годин. Цього разу на допомогу прикордонникам прибули військовики, авіація та резерв прикордонників. Атаку бойовиків було відбито. За попередніми даними, терористи зазнали істотних втрат: захоплено кулемет «Утес» і велику кількість боєприпасів, розбито БТР. Крім того, противник втратив 15 бійців. Серед прикордонників п’ятеро поранених. Після надання медичної допомоги вони не покинули заставу і продовжують нести службу.
Висаджено залізничний міст через річку Сіверський Донець
На перегоні Насвітевич—Рубіжне двома вибухами пошкоджено залізничний міст через річку Сіверський Донець. Опори й прольоти при цьому не обвалилися, міст на вигляд здається цілим, однак рух по ньому неможливий. Для його відновлення, за оцінкою залізничників, буде потрібно не менше місяця. Однак про ремонтні роботи у воєнний час не йдеться. У зв’язку з бойовими діями, рух пасажирських, приміських і вантажних поїздів на ділянці Лисичанськ—Рубіжне було зупинено ще 22 травня. Відновити його в недалекому майбутньому фізичної можливості немає.
Терористи використовують військові реліквії
На одному із промислових підприємств обласного центру самопроголошена «Луганська народна республіка» відновлює швидкохідні танки-амфібії, які збереглися ще із часів Великої Вітчизняної війни й після того не використовувалися. Їх можна вважати музейними екземплярами. Стан танків наразі діагностується, більшість машин потребують серйозного ремонту, але деякі транспортери при невеликій доробці можуть функціонувати. Один з відновлених танків-амфібій уже стоїть на блокпосту в районі Станиці Луганської.
Утримувати рубіж важко. 
Прикордонникам потрібна допомога
Державна прикордонна служба призупинила роботу семи пунктів пропуску на україно-російському кордоні у зв’язку з передислокацією сил.
Луганські прикордонники потребують того, щоб Збройні Сили України прикрили тилові підступи до державного кордону. Сьогодні, наприклад, у прикордонних населених пунктах Краснодона і Свердловська зосереджена велика кількість бойовиків і є складності в проведенні маневру прикордонних підрозділів. Контроль державних рубежів і несення служби на окремих територіях досить утруднені. Особливо на ділянках «Станично-Луганське», «Краснодон», «Бірюкове», «Свердловськ» і «Дьякове». Їх постійно обстрілюють і блокують. Однак, незважаючи на всі ці складності, прикордонники продовжують нести свою службу, розраховуючи на допомогу підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та територіальних органів правопорядку.
У зв’язку із цим, у Держприкордонслужбі проведено спеціальну операцію з передислокації особового складу, зброї, боєприпасів, матеріальних засобів і техніки безпосередньо до лінії кордону, у пункти пропуску та у два райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби. Відомство вже заявило про тимчасове закриття семи пунктів пропуску, розташованих у Луганській області: «Протягом 4—5 червня терористами робилася спроба силового витиснення прикордонних нарядів із пунктів пропуску «Червонопартизанськ», «Довжанський» і «Червона Могила». Після перестрілок, через загрозу життю людей, які перетинають кордон, було здійснено відведення громадян і прикордонників. Наразі ці пункти пропуску тимчасово закриті, про що офіційно повідомили Російську Федерацію».
Закрили аеропорт. Тимчасово
Гендиректор Луганського комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Луганськ» Василь Татаринов пояснив це технічними причинами — проведенням ремонтних робіт на злітній смузі. Водночас він запевнив, що «це не заважає літакам приземлятися в Луганську, але крім цивільних і винищувачів». «Рубильник увімкнено, люди перебувають на своїх робочих місцях. Усе, як і колись. Нині територія охороняється українським десантом, а ми підпорядковуємося авіаційній адміністрації України», — повідомив Василь Татаринов. Директор не виключає можливість оточення і штурму аеровузла, однак заперечує інформацію про те, що наказ вимкнути рубильник він одержав від відомого народного депутата. У свою чергу, співробітники аеропорту стверджують, що таке розпорядження було, але вони відмовилися його виконувати і звернулися по допомогу до Нацгвардії. Підприємство обіцяють відкрити після 10 червня. У квітні Луганський аеропорт працював у штатному режимі й тимчасово приймав лише чартерні й вантажні літаки.