Протягом тижня в нашому краї триватимуть урочистості з нагоди 75-річчя Донецької області. Сьогодні відбудеться міжнародний конгрес земляцтв донбасівців. Гостями форуму стануть не тільки делегації з України та Росії, а й з інших країн. А завтра у виставковому центрі «Експо-Донбас» мають відкрити виставку досягнень і можливостей науково-виробничого комплексу області. Очікується, що її відвідає Президент України Віктор Ющенко. Після чого, як передбачається, глава держави візьме участь в урочистому засіданні в нашому академічному театрі опери та балету і вручить державні нагороди представникам області.

А вчора голова обласної ради Анатолій Близнюк побував у пологовому відділенні обласної лікарні імені Калініна, де привітав жінок, які народили дітей 2 липня (саме цього дня 75 років тому було підписано указ про утворення Донецької області). На акцію «День народження мій — день народження області» з обласного бюджету виділено кошти на придбання подарунків для малюків, які з’являться на світ у перших числах липня. Всього придбано 480 пакетів для новонароджених. Крім того, голова облради пообіцяв, що в майбутньому влада вишукуватиме кошти для надання житла родинам, які поповняться двійнею. «Наприклад, ми збудуємо соціальне житло для проживання гостей Євро-2012. Після проведення чемпіонату квартири можна буде надати молодим сім’ям», — запропонував А. Близнюк.

Привітання мешканцям області надіслав Голова Верховної Ради України Олександр Мороз.

«Щиро вітаю із 75-річчям утворення області, — йдеться у привітанні. — Колосальні природні ресурси, величезний економічний і людський потенціал Донбасу зумовлює його провідну роль серед областей України. Ваш край — це індустріальна перлина країни, земля людей працьовитих, сильних духом і добрих серцем.

Нині в регіоні виробляється майже третина всієї промислової продукції держави. Область — один із світових центрів видобутку вугілля, чорної і кольорової металургії, хімічної промисловості. Такі індустріальні гіганти, як ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», «Азовсталь», ЗАТ «Донецький металургійний завод», відомі не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Сучасна Донеччина — важливий діловий та науковий центр, земля, справді унікальна за своїм духовним наповненням. Тут зосереджено сім установ Національної академії наук України, понад 100 галузевих науково-дослідних організацій, 23 вищі навчальні заклади.

На фізичній карті України обриси Донецького басейну нагадують відкриту долоню. Такий знак підтверджує: тут живуть люди, відкриті миру і добру.

У цей святковий день бажаю усім жителям області міцного здоров’я, щастя і благополуччя. Хай ця дата допоможе всім відчути свою приналежність до долі рідного краю і велику відповідальність за сьогодення і майбутнє України», — побажав Голова Верховної Ради.