Футбол. План заходів з організації та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу має бути доопрацьований до жовтня нинішнього року. На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко, закриваючи засідання Координаційної ради з підготовки футбольного заходу. «Я хотів би, щоб ми побачили документ через три місяці. Ми з вами збираємося в жовтні після виборів», — сказав глава держави. Він також зазначив, що в плані має бути чітко виписано систему заходів, а також визначено їх виконавців.

Звертаючись до голів міст — учасників проведення чемпіонату, Віктор Ющенко сказав: йому дуже важливо, щоб міське керівництво знайшло спільну мову з оргкомітетом у питанні, «що є вашою місією на найближчі кілька років у контексті фіналу чемпіонату Європи».

Також Президент вважає за необхідне, щоб наступне засідання Координаційної ради проходило з урахуванням планів підготовки від кожного міста, де відбуватимуться матчі. «У кожного міського голови повинен бути план, і навколо нього ми робимо такий календарний план, у рамках якого Координаційна рада проводитиме свої засідання», — закликав Віктор Ющенко.

Крім того, Президент наголосив на необхідності протягом трьох місяців підготувати всі законодавчі ініціативи, яких потребує Україна у зв’язку з проведенням Євро—2012. «У жовтні я готовий їх внести до парламенту в рамках рішення Координаційної ради», — сказав глава держави.

Окремо Президент України наголосив на потребі розв’язання київською владою проблеми, пов’язаної з будівництвом торговельно-розважального комплексу біля національного спорткомплексу «Олімпійський», до наступного засідання Координаційної ради з підготовки футбольного чемпіонату.