Наступного тижня в Римі (Італія) відбудеться фінальна частина V чемпіонату Європи серед команд університетів. Серед його учасників два українські колективи: чемпіон країни 2007 року Національний технічний університет нафти і газу (Івано-Франківськ) і бронзовий призер національної першості Міжрегіональна академія управління персоналом (Київ). Про те, за яким форматом відбуватиметься римська «сесія» студентів-футболістів, кореспондентові «Голосу України» розповів перший віце-президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, заслужений тренер України Олег Первушкін.

— Змагання будуть нелегкими. Про це свідчить хоча б те, що вони триватимуть без перерви протягом шести днів. Спочатку шістнадцять команд, розподілені на чотири підгрупи, проведуть поєдинки між собою. Формат зустрічей — два тайми по 35 хвилин. По дві найкращі команди з кожної підгрупи за результатами першого раунду вийдуть до чвертьфіналу. Починаючи з цього етапу і до фіналу включно матчі стандартні — два тайми по 45 хвилин.

— Що знаєте про силу команд-учасниць?

— Насамперед зазначу, що представники нашої асоціації уже втретє візьмуть участь у цих змаганнях. До речі, команда МАУП позаторік була бронзовим призером європейського чемпіонату. Дуже сильні команди Італії, Іспанії, Німеччини, Росії, Франції, Греції. Звичайно, багато залежатиме від жеребкування груп. Але наші команди налаштовуються на серйозну боротьбу. До речі, лише Україна і Туреччина на римському чемпіонаті представлені двома учасниками. Чому так? Організатори не пояснили.

— Які завдання стоять перед футболістами ІФНТУНГ і МАУП?

— Спочатку вийти з підгрупи. Далі, як кажуть, подивимося. Та, гадаю, нашим до снаги поборотися за медалі.

На знімку: грають чемпіон України—2007 серед студентів команда ІФНТУНГ і колектив з Тернополя.