Запросили до УЛЄБ

Баскетбол. Ідея УЛЄБ про розширення кількості учасників турніру і включення до списку учасників сезону 2007/2008 українських команд БК «Київ» і БК «Азовмаш» може позитивно позначитися на ставленні структури ФІБА до представників України.

Цілком можливо, що в нинішньому сезоні в розіграші Кубка Європи ФІБА Україна одержить право виставити чотири команди-учасниці. Перехід двох лідерів українського баскетболу під егіду УЛЄБ відкриває дорогу в Європу для інших наших команд, повідомляє www. sports. com. ua.

Найімовірніше, в Кубку Європи ФІБА цієї осені Україну представлять «Хімік», «Черкаські мавпи», «Дніпро» і, можливо, «Одеса».

Тим часом уже відбулося жеребкування групового раунду турніру УЛЄБ. Група «D». «Хімки» (Росія), «Памеса» (Іспанія), «Скайлайнерс» (Німеччина), «Нансі» (Франція), «Анвіл» (Польща), «Азовмаш» (Україна). Група «H». АСК «Рига» (Латвія), «Лукойл-Академік» (Болгарія), «По Ортез» (Франція), «Бенеттон» (Італія), «Артленд Дрегонс» (Німеччина), БК «Київ» (Україна).

На рингу — наше свято

Бокс. Марсель (Франція). Палац спорту. Чемпіон світу з боксу за версією WBA у найлегшій вазі, українець Володимир Сидоренко вже вп’яте захистив свій титул.

Цього разу наш спортовець вийшов на ринг проти француза Джерома Арно і нокаутував суперника в сьомому раунді. Сидоренко володів перевагою протягом усього поєдинку. Причому перед нокаутом він двічі відправляв Арно в нокдаун. Спочатку в п’ятому, а потім у сьомому раундах. І в тому ж сьомому поставив крапку.

Штутгарт (Німеччина). Порше-Арена. Киянин Тарас Біденко (22-2-0, 12) захистив титул інтерконтинентального чемпіона у суперважкій вазі (90,717 кг) за версією WBA. У 12-раундовому видовищному поєдинку він красиво переміг дуже сильного, досвідченого й напрочуд упертого боксера з Нідерландів Рікеля Герсісу (29-1-0, 23). Темношкірий велетень із характерним риком до останньої секунди намагався зім’яти українця. Однак Тарас вів поєдинок упевнено, технічно і весь час відповідав влучними ударами. Всі троє суддів одностайно віддали перемогу Біденку.