Озиму пшеницю на полях Одеської області зібрано на 250 тисячах гектарів — більш як на половині посівних площ. Середня врожайність — 16,8 центнера з гектара, майже вдвічі нижча від тієї, на яку можна було б розраховувати в умовах сприятливої погоди. Яровий ячмінь зібрано на 47 тисячах гектарів — у середньому на круг намолочено по 10,8 центнера. Найсильніший тепловий удар припав на поля, засіяні горохом, — 44 тисячі гектарів дали лише по 8,5 центнера.

В області почалася заготівля продовольчого зерна. Для безперебійного забезпечення населення хлібом і хлібобулочними виробами необхідно закласти в засіки 325 тисяч тонн. А потім у господарствах області розпочнуть формування насіннєвого фонду.

Види аграрників на врожай-2007 стримано-оптимістичні. За найсміливішими прогнозами, вал більш як 1,4 мільйона тонн зернових ніхто з фахівців не називає. Тоді як торік на Одещині було зібрано 3 мільйони тонн хлібних культур.

Уже підраховано збитки, завдані посухою. Вони становлять 252 мільйони гривень, а на 327 тисячах гектарів посіви, зокрема зернові та зернобобові, безповоротно загинули.

Одеська область.