Учора Голова Верховної Ради Олександр Мороз привітав Спілку молодих соціалістів (СМС) із п’ятиріччям. Ця організація об’єднує понад шість тисяч активістів з усіх регіонів країни. Вона є членом Міжнародного союзу соціалістичної молоді — неурядової молодіжної структури, що налічує понад 143 молодіжні та студентські організації соціалістичного та соціал-демократичного напряму.

На урочистості також прийшли депутати — представники Соціалістичної партії у парламенті. Серед них був і Євген Філіндаш — попередній голова організації. Нині Спілку молодих соціалістів очолює Денис Волошин. З його приходом почалася нова сторінка у розвитку спілки. Зокрема, учора було презентовано її нову символіку. Виконана вона у вигляді знаку «forward» («>>») у червоно-білій кольоровій гамі.

— Ми хочемо зробити нашу організацію популярною серед молоді, — зазначив Денис Волошин. — Розповідаємо, що соціалізм — це безплатне навчання, медичне обслуговування, допомога у працевлаштуванні, чіткі соціальні гарантії держави перед населенням.

Олександр Мороз, у свою чергу, зауважив, що колишні вихідці із Спілки молодих соціалістів тепер обіймають визначні пости: від народних депутатів до заступника міністра.

— Це чекає кожну небайдужу молоду людину, яка своєчасно включається у політичне життя, — сказав Голова Верховної Ради. — Наша сучасна історія створює для молодих людей умови, щоб реалізувати себе. Хоча, можливо, це й не зовсім добре для суспільства.

Голова парламенту закликав підростаюче покоління боротися, щоб захистити Конституцію від посягань на неї. Він наголосив, що ті десять відсотків, які згідно з договором належать молодим соціалістам у списках СПУ до рад всіх рівнів, це надто мало. Але для того, щоб молодих людей у представницьких регіональних органах побільшало, треба завершити конституційну реформу. Голова Верховної Ради припускає, що саме для цього парламент може зібратися на позачергову сесію. Розпочатися вона може, тільки-но в країні назріє така потреба. У глави парламенту вже є 162 підписи депутатів, які вимагають її проведення.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.