Голова Верховної Ради, лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що українські неоліберальні сили на чолі з Президентом Віктором Ющенком протидіють демократії та Соцпартії.

Про це він заявив на засіданні Ради Соціалістичного інтернаціоналу в Женеві (Швейцарія). Інформуючи про політичну ситуацію в Україні, Олександр Мороз наголосив, що опозиція на чолі з главою держави протидіє не лише СПУ, а й демократії в цілому, використовуючи антиконституційні методи.

У дискусії з приводу проблем стабільності у світі Олександр Мороз торкнувся питань солідарності партій Соцінтерну, пропаганди, внеску лівоцентристських партій в утвердження принципів і цінностей демократичного соціалізму, обміну досвідом, впливу на політику влад у різних державах.

— Цей напрям особливо важливий тепер, — сказав глава українського парламенту, — коли в деяких країнах соціалісти входять у владні коаліції з партіями ліберального напряму та партіями, які відстоюють основи так званого «чистого ринку» за рахунок соціальних преференцій, при цьому експлуатуючи в гаслах цінності демократичного соціалізму.